"Kermis op de Grote Markt te Ieper"
(Serafijn Vermote (1788-1837))
Olieverf, 1829

KUIFJES: Serafijn Lampion is nog zo’n typisch voorbeeld van een regelmatige persoon. In tegenstelling met Nestor is het van hem in de slechte betekenis. Serafijn is namelijk een echte zeurkous, die altijd wel iets te zeggen heeft. Een mop, zijn leven, dat van zijn oom Anatool (grappende kapper), … Wat zeker ook erg is aan die vent, is dat hij altijd slechte momenten kiest om op het toneel te verschijnen. Bij de eerste kennismaking komt hij net als de elektriciteit uitvalt.
Als hij komt, dan komt hij zagen over Mondass, de verzekeringsmaatschappij waarvoor hij werkt. Hij probeert dan altijd een polis af te sluiten met Haddock. En steeds blijft hij hangen totdat er iets ernstigs gebeurt. Dan is hij onmiddellijk weg.
Slechts éénmaal hebben de helden gebruik kunnen maken van dit bange persoontje. Dat was bij de Picaro’s. Hij kwam toen toevallig door het oerwoud met een toeristenbus. En die bus hadden de Picaro’s nodig.
We kennen ook zijn hele familie. Ze zijn ooit gaan intrekken bij Haddock - toen die er uiteraard niet was - en daar had hij heel zijn familie bij meegenomen
WELKOM OP DE WEBSITE VAN SERAFIJN EN ANITA
We are all in the family